فهرست مطالب

Kermanshah University of Medical Sciences - Volume:14 Issue: 2, 2010

Journal of Kermanshah University of Medical Sciences
Volume:14 Issue: 2, 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/04/11
  • تعداد عناوین: 13
|
  • مقاله پژوهشی
  • مجتبی ایزدی، اصغر ظریفیان، انوش اقدامی، داوود خورشیدی، حسین دوعلی صفحات 102-110
    زمینه
    اسیدهای چرب، منبع مهم انرژی برای انقباض عضلانی، به ویژه هنگام فعالیت های طولانی مدت به شمار می روند. این مطالعه کارآزمایی بالینی با منظور تعیین اثر تزریق هپارین روی متابولیسم چربی هنگام فعالیت ورزشی زیربیشینه انجام گرفت.
    روش ها
    40 دانشجوی پسر، آزمون ارگومتری استراند را برای مدت 20 دقیقه روی دوچرخه کارسنج در دو مرحله جداگانه (مرحله اول: اجرای بدون تزریق دارو، مرحله دوم: تزریق هپارین و لاکتوز به ترتیب در گروه های تجربی و کنترل به مدت 30 دقیقه قبل از اجرای آزمون) اجرا نمودند. بلافاصله پس از اتمام آزمون، نمونه گیری خون به منظور اندازه گیری اسید چرب آزاد و تری گلیسرید به عمل آمد. از آزمون آماری تی برای تعیین معناداری تفاوت بین متغیرها در گروه های مورد مطالعه استفاده شد. سطح پذیرش فرض های آماری (05/0P
    کلیدواژگان: هپارین، اسیدچرب آزاد، تری گلیسرید، ورزش، عملکرد استقامتی
  • فرزانه گلبنی، زیبا تقی زاده، افسر رضایی پور، انوشیروان کاظم نژاد، سوسن حیدرپور صفحات 111-118
    زمینه
    شایع ترین عارضه طبی بارداری و یکی ازسه علت مرگ زنان باردار، پره اکلامپسی است. شناسایی آزمونی که به تشخیص زودرس این عارضه کمک کند مهم است. مطالعه حاضر به منظور مقایسه ارزش تشخیصی آزمون غلتیدن و میزان هماتوکریت سرم در تشخیص زودرس پره اکلامپسی انجام گرفت.
    روش ها
    این پژوهش تجربی از نوع تشخیصی بر روی660 زن باردار 28-24 هفته مراجعه کننده به درمانگاه پره ناتال بیمارستان تامین اجتماعی به شکل تصادفی طبقه ای انجام شد. روش گردآوری اطلاعات شامل مشاهده و معاینه و ابزارگردآوری شامل فرم اطلاعاتی، دستگاه فشارسنج جیوه ای و گوشی پزشکی بود. هماتوکریت تمام مادران درآزمایشگاه بیمارستان، توسط دستگاه سانتریفوژسیسکمس انجام شد. دقت و صحت نتایج، به وسیله روش میکروهماتوکریت که توسط کمیته بین المللی استانداردسازی هماتولوژی به عنوان روش مرجع معرفی شده است تایید و کنترل شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با نرم افزار SPSSو با استفاده از آزمون های کای دو و مک نمار انجام شد.
    یافته ها
    میزان هماتوکریت سرم 28-24 هفته در زنان مبتلا و غیرمبتلا به پره اکلامپسی، تفاوت معنادار آماری داشت (01/0>p). آزمون غلتیدن نیز در هفته 32-28 در دو گروه، تفاوت معنادار آماری نشان داد (01/0>p). تست هماتوکریت دارای حساسیت 6/58، ویژگی 9/88، ارزش پیشگویی مثبت 7/33 و ارزش پیشگویی منفی 7/95 درصد بود. آزمون غلتیدن دارای حساسیت 8/63، ویژگی 7/91، ارزش پیشگویی مثبت 5/42 و ارزش پیشگویی منفی 3/96 درصد بود. آزمون مک نمار تطابق 80 درصد بین این دو تست در تشخیص زودرس پره اکلامپسی را نشان داد.
    نتیجه گیری
    ارزش تشخیصی آزمون غلتیدن و میزان هماتوکریت سرم در تشخیص زودرس پره اکلامپسی همسان بود. توصیه می شود تحقیقات بیشتری در این زمینه صورت گیرد.
    کلیدواژگان: پره اکلامپسی، آزمون غلتیدن، میزان هماتوکریت، ارزش تشخیصی
  • الهام شبیری، حمیدرضا سعیدی، جعفر کیهان شکوه، منصور رضایی صفحات 119-124
    زمینه
    هدف از این مطالعه تعیین رابطه بین مشخصات دموگرافیک بیماران مبتلا به کمردرد و درد ریشه ای اندام تحتانی و نتایج تصویربرداری رزوناس مغناطیسی (MRI) بود.
    روش ها
    این مطالعه از نوع تحلیلی-مقایسه ای بوده که درسال 1388 و در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان امام رضا کرمانشاه صورت گرفت. مشخصات دموگرافیک و نتایج تصویر برداری MRI از 242 بیمار با کمردرد و درد ریشه ای اندام تحتانی در پرسشنامه های جداگانه ای ثبت گردید. از آزمون های کای-اسکویر و فیشر برای بررسی رابطه متغیرهای کیفی و آزمون تی مستقل وآنالیز واریانس یک طرفه برای مقایسه متغیرهای کمی استفاده گردید.
    یافته ها
    بین قد، وزن و BMI بیماران با یافته های غیرطبیعی، رابطه معناداری وجود نداشت. بین سایر مشخصات دموگرافیک با بیشتر یافته های غیرطبیعی MRI رابطه معنادار آماری وجود داشت. با افزایش سن، شیوع تنگی کانال نخاع و بیرون زدگی دیسک و دژنراسیون دیسک افزایش نشان داد. همچنین این یافته ها در جنس مؤنث نسبت به جنس مذکر بیشتر دیده شد که این رابطه از نظر آماری معنادار بود. این یافته ها در گروه های شغلی کارگران، کشاورزان و افراد خانه دار به طور معنادار بیشتر از سایر مشاغل بود. ساکنین روستا نسبت به شهر، یافته های غیرطبیعی بیشتری در تصاویر MRI داشتند.
    نتیجه گیری
    یافته های غیرطبیعی MRI بیشتر با شرایط زندگی مانند شغل و سبک زندگی بستگی دارد.
    کلیدواژگان: MRI، کمردرد، درد ریشه ای، تصویربرداری رزونانس مغناطیسی
  • زهرا ذاکری، عبدالصمد شیخ زاده، افشین نجاتی افخم، محمد قاسمی راد، بهزاد نارویی * صفحات 125-132
    زمینه

    مجموعه شواهد اخیر نشان می دهد که پرولاکتین، یک تنظیم کننده مهم سیستم ایمنی است و در بیماری زایی لوپوس اریتماتوز سیستمیک، نقش ایفا می کند. در مطالعه حاضر، میزان هیپرپرولاکتینمی در بیماران مبتلا به لوپوس شهر زاهدان با گروه کنترل، مقایسه و ارتباط احتمالی آن با سطح فعالیت بیماری ارزیابی شد.

    روش ها

    در یک مطالعه مورد شاهدی، سطح پرولاکتین سرم در 40 زن مبتلا به لوپوس(12 نفر لوپوس فعال و 28 نفر لوپوس غیرفعال) و 40 زن سالم اندازه گیری شد. فعالیت کلینیکی و سرولوژیکی بیماری با استفاده از معیار SLEDAI برای هر بیمار اندازه گیری شد. اندازه گیری سرولوژیکی Anti ds DNA، C3، C4 و CH50 به روش ELISA انجام شد. سطح پرولاکتین بین دو گروه، مقایسه و ارتباط آن با میزان فعالیت بیماری بررسی شد.

    یافته ها

    میزان هیپرپرولاکتینمی (PRL>25μg/l) در 7 بیمار و 2 نفر از گروه کنترل وجود داشت. اختلاف معناداری میان دو گروه لوپوس و کنترل از نظر میزان هیپرپرولاکتینمی یافت نشد. تعداد بیماران لوپوسی که هیپرپرولاکتینمی داشتند در دو گروه لوپوس فعال (SLEDAI>10) و غیرفعال، به ترتیب 6 و 1 نفر و از لحاظ آماری معنادار بود (05/0>p).

    نتیجه گیری

    هیپرپرولاکتینمی در درصد قابل توجهی از بیماران لوپوسی دیده شد. یک ارتباط مشخص بین فعالیت بیماری لوپوس و هیپرپرولاکتینمی وجود دارد.

    کلیدواژگان: هیپرپرولاکتینمی، لوپوس اریتماتوزسیستمیک، فعالیت بیماری
  • محمد ع.کشاورزی، سعید آریاپوران صفحات 133-141
    Background: The effect of coping strategies on modification of competitive anxiety and self-confidence is controversial. The purpose of this study was investigation of the role of coping strategies on competitive anxiety and self-confidence in individual and group athletes.
    Methods: 700 group and individual athletes were selected from five counties of Kermanshah province، Western Iran، applying multi-stages clustered sampling method. Data was collected using coping strategies with competitive sport questionnaire and competitive anxiety scale.
    Results: Findings showed that task and emotion orientation strategies was correlated to cognitive-somatic anxiety and task orientation strategies was correlated to self-confidence (p
  • آزاده صفایی، سید رضافاطمی، فاطمه نعمتی ملک، محمد امین پورحسینقلی، محمدرضا زالی، بیژن مقیمی دهکردی صفحات 142-147
    زمینه
    آدنوکارسینومای موسینوس کولورکتال در مراحل پیشرفته، خودنمایی کرده و دارای پیش آگهی بدتری نسبت به سایر کارسینوماهای کولورکتال می باشد. هدف از این مطالعه بررسی خصوصیات بالینی و آسیب شناختی آدنوکارسینومای موسینوس کولورکتال در جمعیت ایرانی است.
    روش ها
    110 بیمار که بر اساس گزارش پاتولوژی در بخش ثبت سرطان مرکز تحقیقات بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مبتلا به آدنوکارسینومای موسینوس کولورکتال تشخیص داده شده بودند، برای این مطالعه انتخاب شدند. بیماران از نظر متغیرهای سن، جنس، سابقه فامیلی سرطان و محل، مرحله و درجه تمایزیافتگی تومور مورد بررسی قرار گرفتند. آنالیز بقاء بیماران با استفاده از روش کاپلان-میر و آزمون مقایسه رتبه ای مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    بیش از 50 درصد از بیماران، کم تر از 50 سال سن داشتند. 5/34 درصد از بیماران سابقه فامیلی سرطان در بستگان درجه یک خود را گزارش نمودند. در بیشتر موارد، محل تومور در کولون راست بود و 3/54 درصد از بیماران در مراحل پیشرفته بیماری قرار داشتند. با استفاده از روش کاپلان- میر، میزان های بقاء 1، 3 و 5 ساله این بیماران به ترتیب 6/92، 1/80 و 3/41 درصد به دست آمد. بقا در این بیماران به طور معناداری با مرحله بیماری در ارتباط بود (05/0>p).
    نتیجه گیری
    احتمالا عوامل ژنتیکی در ایجاد آدنوکارسینومای موسینوس کولورکتال در کشور ما نقش ایفا می نماید. اجرای برنامه غربالگری ژنتیک در افراد در معرض خطر بالا باید به عنوان یک ابزار مهم در پیشگیری و کنترل سرطان کولورکتال در ایران مدنظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آدنوکارسینومای موسینوس کولورکتال، موضع آناتومیکی، مرحله تومور، سابقه فامیلی سرطان، میزان بقاء
  • محمدعلی اصلی نژاد، رحمت الله وردی، علی اکرامی صفحات 148-155
    زمینه
    ایران یکی از پنج کشور اول زلزله خیز دنیا است. از جمله آثار مخرب بلایای طبیعی، عوارض روانشناختی است که در صورت عدم انجام مداخله، به صورت پایدار در آسیب دیدگان باقی می ماند. هدف این مطالعه ارزیابی تاثیر مداخلات روانی اجتماعی بر سلامت روان آسیب دیدگان بالای 15 سال زلزله بروجرد استان لرستان بود.
    روش ها
    در یک پژوهش نیمه تجربی از نوع پیش آزمون- پس آزمون یک گروهی، تعداد 115 نفر (ده گروه) آسیب دیده بالای 15 سال مناطق زلزله زده بروجرد به شیوه نمونه گیری تصادفی، انتخاب و به کمک آزمون PTSD واتسون و پرسشنامهGHQ-28 مورد بررسی قرار گرفتند. سپس در چهار جلسه مداخلات روانی اجتماعی شرکت کردند. دو ماه بعد از اتمام مداخلات، دوباره همه آزمودنی ها به کمک ابزارهای یادشده ارزیابی شدند. برای تحلیل داده ها از آزمون های T وابسته و کای اسکویر استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نمره کلی آزمونGHQ-28 از 61/12±5/35 در پیش آزمون به 25/11±1/23 در پس آزمون کاهش یافت (01/0>P). نمره آزمون PTSD در پیش آزمون و پس آزمون، تفاوت آماری معناداری داشت (01/0>P). بین عوامل جنسیت و برخورداری از حمایت اجتماعی با میزان علایم PTSD ارتباط آماری معناداری دیده شد (05/0>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به میزان بالای شیوع PTSD در قربانیان حوادث، اجرای برنامه مداخلات روانی اجتماعی و پیگیری های منظم، ضروری است. این مداخلات می تواند موجب افزایش توانمندی آسیب دیدگان در تطابق با شرایط ایجادشده و ارتقاء سلامت روانی آنان گردد.
    کلیدواژگان: مداخلات روانی اجتماعی، سلامت روان، زلزله بروجرد، PTSD
  • جلال شاکری، نسرین عبدلی، سمیه کلانتری، سمیه ناصری صفحات 156-160
    زمینه
    اختلالات شبه جسمی گروهی از اختلالات روانی هستند که با علایم جسمی مشخص می شوند، ولی نمی توان آن ها را با یک اختلال طبی، تاثیر دارو یا اختلال روانی دیگر توجیه کرد. هدف اصلی این مطالعه بررسی اپیدمیولوژی و فراوانی اختلالات شبه جسمی در کرمانشاه است.
    روش ها
    اطلاعات اپیدمیولوژیک بر اساس یک پرسشنامه 26 سؤالی از پرونده های بیماران مراجعه کننده به بیمارستان فارابی (سال 85-1375) استخراج گردید.
    یافته ها
    در بین اختلالات شبه جسمی، بیشترین فراوانی مربوط به اختلال تبدیلی با 1/61 درصد و کم ترین فراوانی، مربوط به اختلال درد با 9/2 درصد بود. این اختلالات در طبقات اقتصادی اجتماعی پایین شایع بود و یک ارتباط مستقیم با تحصیلات پایین داشت. اختلالات شبه جسمی در افراد مؤنث با 5/68 درصد، اختلال تبدیلی در افراد مذکر با 1/51 درصد و اختلال بدریختی بدن در افراد مجرد با 7/70 درصد بیشتر بود. فراوانی اختلالات شبه جسمی در افراد جوان بالاتر بود.
    نتیجه گیری
    برتری جنسی در تمام انواع اختلالات به جز اختلال تبدیلی، با جنس مؤنث بوده است. از نظر تحصیلات به جز اختلال بدریختی بدن، بیشترین فراوانی در بین افراد با تحصیلات پایین بود. در بیماران مورد بررسی، اختلال در عملکرد اجتماعی و شغلی مشاهده شد. این یافته با معیارهای DSM-IV-TR همخوانی دارد. به نظر می رسد که این نتایج با فرهنگ، نحوه مصاحبه با بیماران و محیط ارتباط دارد.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، اختلالات شبه جسمی
  • ایرج شاکری نیا، مهری محمدپور صفحات 161-169
    زمینه
    پرستاری شغل پراسترسی است که پی آمدهای جدی جسمانی و روانی ایجاد می کند. پژوهش حاضر رابطه بین استرس های شغلی و تاب آوری را با فرسودگی شغلی در پرستاران زن بیمارستان های دولتی شهر رشت بررسی می کند.
    روش ها
    واحدهای پژوهش در این تحقیق توصیفی تحلیلی، 124 کارشناس پرستاری شاغل در بخش های اورژانس، جراحی، زنان، کودکان و قلب بودند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های استرس شغلی، فرسودگی شغلی، تاب آوری و جمعیت شناختی جمع آوری شده، با فنون آماری همبستگی، تحلیل رگرسیون، تحلیل واریانس یکراهه و توکی (با نرم افزار SPSS-16) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بین استرس های شغلی و فرسودگی شغلی پرستاران، رابطه مثبت معنادار وجود داشت. بین استرس های شغلی و فرسودگی شغلی پرستاران با تاب آوری آن ها رابطه منفی معنادار وجود دارد. متغیرهای سن، تاب آوری، استرس و بخش محل کار پرستاران توانستند فرسودگی شغلی پرستاران را پیش بینی کنند. بین گروه های شغلی پرستاران از لحاظ استرس و فرسودگی شغلی تفاوت معنادار وجود دارد. تفاوت بین پرستارانی که در بخش های قلب و کودکان فعالیت می کنند معنادار نیست ولی این تفاوت در پرستارانی که در بخش های اورژانس و زنان اشتغال دارند معنادار بود.
    نتیجه گیری
    تاب آوری تعدیل کننده استرس و فرسودگی شغلی است. برای توانمندسازی پرستاران در برابر استرس ها، پیشنهاد می شود تاب آوری در آموزش های پرستاری مدنظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، فرسودگی شغلی، تاب آوری، پرستاران زن
  • انیس الدوله نانکلی، سمیرا سعیدی، فرید نجفی صفحات 170-176
    زمینه
    حاملگی نابجا یکی از مشکلات شایع و مهم ترین عامل مرگ مادر در سه ماهه اول بارداری است. مطالعات انجام شده در خصوص عوامل خطر حاملگی نابجا تاکنون نتایج یکسانی نداشته است. هدف مطالعه حاضر، بررسی عوامل خطر مرتبط با حاملگی نابجا در شهر کرمانشاه است.
    روش ها
    این مطالعه مورد- شاهدی، عوامل خطر حاملگی نابجا را در دو گروه، شامل 250 مورد حاملگی نابجا و 500 زنی که برای زایمان و یا سزارین مراجعه کرده بودند مقایسه می کند. دو گروه از نظر عوامل مرتبط با بیماری های زنان، مامایی و متغیرهای جمعیت شناختی مقایسه شدند. با استفاده از نرم افزارSTATA، نسبت شانس و 95 درصد فاصله اطمینان برای هر یک از متغیرها در مدل تک متغیره و چندمتغیره محاسبه گردید.
    یافته ها
    متغیرهای سن، بارداری بیشتر از 2 بار و زایمان مساوی و یا بیشتر از سه، سقط و حاملگی نابجای قبلی، سابقه بیماری التهابی لگن و جراحی های شکم و لگن، نازایی و درمان آن، بستن لوله و استفاده از آی یودی از لحاظ آماری با بروز حاملگی نابجا مرتبط بودند (05/0p< برای تمام متغیرها). در آنالیز چندمتغیره، سن، بستن لوله، جراحی های شکم و لگن، سزارین، نازایی و القا تخمک گذاری با حاملگی نابجا مرتبط بودند.
    نتیجه گیری
    کنترل عوامل خطر حاملگی های خارج رحمی می تواند در کاهش بار ناشی از این بیماری مؤثر باشد. مطالعات بیشتر با حجم نمونه بالاتر از طریق ایجاد یک نظام ثبت نام می تواند به شناسایی بیشتر و دقیق تر عوامل خطری همچون سیگار و بیماری های التهابی لگن کمک نماید.
    کلیدواژگان: حاملگی نابجا، عوامل خطر، مطالعه مورد، شاهدی
  • گزارش کوتاه
  • فرخنده امین شکروی، فاطمه الحانی، انوشیروان کاظم نژاد، مریم سادات وحدانی نیا صفحات 177-180
    این مطالعه ارتباط سلامت جسمی و روانی را با پیاده روی منظم بدون نظارت در زنان ساکن غرب تهران بررسی نمود. در این مطالعه گونه فارسی ابزار استاندارد سنجش سلامت استفاده شد. با مراجعه حضوری پژوهشگربه 3 پارک عمومی، زنان گروه سنی 55-35 ساله داوطلب در دوگروه فعال و غیرفعال، مورد مصاحبه قرارگرفتند. امتیاز سلامت جسمی و روانی با QMHOSS2 محاسبه و اثر تعاملی متغیر پیاده روی بر آن بررسی شد. امتیاز بعد خلاصه سلامت جسمی در گروه فعال بیشتر بود. تفاوت معناداری بین دو گروه در بعد خلاصه سلامت روانی مشاهده شد (001/0 = P). پیاده روی منظم بر ارتقا سلامت جسمی و روانی زنان مؤثر است.
    کلیدواژگان: پیاده روی، سلامت جسمی، سلامت روانی، زنان
  • سخن سردبیر
  • محسن ادیب حاج باقری صفحات 181-182
    سردبیر محترم: تحقیقات، نشان می دهد که شکستگی گردن ران در ایران شیوع بالایی دارد (1)، ولی کیفیت زندگی مبتلایان به این عارضه، مورد توجه قرار نگرفته و تحقیقات انجام شده عموما مربوط به کشورهای غربی است. یک مطالعه نشان می دهد که تنها نیمی از مبتلایان به شکستگی گردن ران، پس از یک سال به وضعیت قبلی بازگشته و 43 درصد، توانایی راه رفتن را به دست آورده اند (2). با وجود این، در شروع این مطالعه، تحقیقی که به مقایسه کیفیت زندگی این بیماران با افراد فاقد شکستگی در ایران پرداخته باشد در دسترس نبود. از این رو پژوهشگران برآن شدند که به مقایسه کیفیت زندگی سالمندان مبتلا به شکستگی گردن ران با سالمندان فاقد شکستگی بپردازند. به این منظور یک مطالعه تحلیلی بر روی دو گروه 70 نفره از سالمندان با سن 60 سال و بالاتر انجام شد. گروه اول، شامل افرادی بود که حداقل 3 ماه قبل از مطالعه دچار شکستگی گردن ران شده بودند. گروه دوم، شامل افراد مشابه با گروه اول بود که فاقد شکستگی گردن ران بودند و از میان هم محله ای ها یا بستگان گروه اول انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه EQ5D استفاده شد. همچنین اطلاعات فردی شامل سن، جنس، نحوه زندگی، شغل قبلی و فعلی، تحصیلات، محل زندگی، وضعیت تاهل، میزان درآمد، ابتلا به امراض مزمن و مدتی که از شکستگی می گذشت جمع آوری شد. داده ها با برنامه SPSS و با استفاده از محاسبه میانگین و انحراف معیار و آزمون های کای دو، تی، آنالیز واریانس و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد. واحدهای پژوهش، شامل 79 زن و 61 مرد بودند. سن مبتلایان به شکستگی 07/8±5/73 سال و سن سالمندان فاقد شکستگی 48/7±8/72 سال بود. بین دو گروه از نظر سن، جنس، سطح سواد، شغل قبلی و تعداد بیماری زمینه ای، تفاوت معناداری مشاهده نشد (05/0p>). اما بین کیفیت زندگی دو گروه به تفکیک، در اکثر ویژگی های فردی، تفاوت معنادار مشاهده شد (05/0p——————————————————————————–کلمات کلیدی به فارسی:——————————————————————————–نویسندگان این مقاله:نویسنده اصلی ——————————————————————————–
  • قباد سلیمی، سعید حمزه ای صفحات 183-184
    سردبیر محترم: (Fever of Unknown Origin) FUO تبی است که در آن درجه حرارت بیشتر از 3/38 برای بیمار در چندین نوبت ثبت شده، بیش از سه هفته طول کشیده و بعد از یک هفته بررسی در بیمارستان به تشخیص نرسیده است. این اصطلاح برای بیمارانی که علت مشخصی برای تب آن ها یافت نشده به کار می رود. در روند ارزیابی بیماران مبتلا بهFUO، بررسی ها در سه رده انجام می شود. رده اول، آزمایشات و اقدامات پاراکلینیک اولیه است که برای بیشتر بیماران انجام می شود. رده دوم مربوط به بررسی های تصویربرداری مختلف و رده سوم، انجام بیوپسی و لاپاراتومی است. علل اصلی FUO شامل عفونت ها، بدخیمی ها، بیماری های اتوایمیون و علل ناشناخته است (1). در بررسی های مختلف، علل ناشناخته بین 30-5 درصد از FUOها را شامل می شود (2). درصد بالای علل ناشناخته FUOها، علی رغم پیشرفت های تکنیکی در تشخیص بیماری ها، نشان از پیچیدگی و نیاز به توجه ویژه به این موضوع است. بیمار مورد بررسی در این تحقیق، مرد 64 ساله ای بود که با شکایت تب، سرفه، تعریق و گرفتگی صدا در بیمارستان امام رضا کرمانشاه بستری شد. مشکل بیمار از حدود 45 روز قبل، شروع شده و طی مدت بستری، دچار کاهش وزن و بی اشتهایی بود. یافته های مثبت در شرح حال و معاینه شامل تب، تعریق، کاهش وزن، سرفه،گرفتگی صدا، ملتحمه pale و اتروفی تمپورال بود. برای بیمار، بررسی های رده اول و دوم انجام شد که نکته مثبت آن ها وژتاسیون بزرگ در دریچه تریکوسپید بیمار در اکوکاردیوگرافی ترانس توراسیک بود. علی رغم کشت خون منفی، بیمار با تشخیص اندوکاردیت، تحت درمان قرار گرفت. روز هفتم درمان اندوکاردیت، بیمار اکوی ترانس ازوفازیال شده که یافته ای پیدا نشد. حال عمومی بیمار، هر روز بدتر شده و بیمار مجددا تحت بررسی های مختلف قرار گرفت که باز علتی برای تب بیمار پیدا نشد. در طی این مدت، بیمار، تحت درمان علامتی از قبیل تزریق خون و دیالیز GCSF قرار گرفت. نهایتا بیمار، درمان آنتی TB دریافت کرد. علی رغم اقدامات انجام شده، بیمار با تابلوی DICو بدون تشخیص فوت شد. نمونه مورد بحث، بیماری با معیارهای FUO بود که اقدامات تشخیصی رده اول و دوم و بعضی ازاقدامات رده سوم بر روی اوانجام شد اما هیچ کدام ازنتایج به دست آمده، تشخیص قطعی برای بیمار مطرح نکرد. در نهایت درمان های Empirical انجام شده برای اندوکاردیت، TB و بیماری های اتوایمیون مؤثر واقع نشد و بیمار با طی سیری ناشناخته فوت گردید. در تحقیقی گذشته نگرکه در بیمارستان سینای کرمانشاه انجام گرفت، علل ناشناختهFUO، 5/62 درصدگزارش شد (1). این میزان در دانشگاه های علوم پزشکی شهیدبهشتی 5/13، همدان 5 و اهواز 57/28 درصد گزارش شده است (5-3). اختلاف معنادار علل ناشناخته در کرمانشاه با دیگر شهرستان ها می تواند به دلیل عدم بررسی علل غیرشایع FUO در منطقه کرمانشاه، عدم تجربه و مهارت تیم پزشکی بررسی کننده این بیماران در این زمینه، اشکالات مرتبط با پاراکلینیک یا عدم اعتماد و همکاری بیماران و همراهان آنان نسبت به انجام اقدامات تشخیصی باشد. همچنین ممکن است با وجود رضایت اولیاء دم، مبنی بر اتوپسی و کمک به حل معضلFUO در این منطقه، مقررات اداری، اجازه این کار را ندهد، همچنان که در نمونه معرفی شده، این مساله اتفاق افتاد و چراغی راکه شاید می شد دراین راه روشن کرد به خاموشی کشانید.
|
  • Mojtaba Izadi, Asghar Zarifyan, Anoush Eghdami, Davood Khorshidi, Hosain Doali Pages 102-110
    Background
    Fatty acids are an important source of energy for muscle contraction, particularly during longtime exercise. The objective of this clinical trail study was to determination effect of heparin infusion on lipids metabolism during submaximal exercise.
    Methods
    Forty boy students performed Astrand ergometery protocol for 20-minute on cycle ergometer in two separate occasions. Stage1 without any heparin administration and stage 2 with heparin (10000 U) and lactose infusion were performed in order of experimental and control groups 30-minute prior to test. A Blood sample was obtained immediately followed up exercise for purpose of plasma free fatty acid (FFA), triglyceride (TG) measurement. T test was used to determine significant differences between variables in two groups.
    Results
    Heparin infusion lead to significant increase in FFA and decrease in TG during exercise
  • Farzaneh Golboni, Zaiba Taghizadeh, Afsar Rezaiepour, Anoshirvan Kazemnezhad, Sousan Heydarpour Pages 111-118
    Background
    Preeclampsia is the most prevalent complication of pregnancy and one ihird cause of death in pregnant women. Developing of a screening test may help to early diagnosis. This study performed to compare diagnostic value of the roll over test and hematocrit level in early detection of preeclampsia.
    Methods
    660 pregnant women with gestational age of 24-28 weeks referred toTamin Ejtemaee Hospital was assessed using stratification sampling method. Data collection method was observation and examination. Collection tools were information sheet, stethoscop and manometer. Hematocrit test was done using SYSMEX machine in the Tamin Ejtemaee Hospital laboratory. Precision and accuracy of results were controlled by microhematocrit method. Data was analyzed using SPSS soft ware applying X2 & Mc Nemar tests.
    Results
    Hematocrit level was statistically significant different between preeclamptic and normal pregnant women (p=0.01). Roll over test also showed significant difference between two groups (p=0.01). Sensitivity and specificity of hematocrit test was 58.6%, and 88.9% and positive and negative predictive value was 33.7% and 95.7% respectively. Sensitivity and the specificity of roll over test was 63.8% and 91.7%, with positive and negative predictive value of 42.5% and 96.3% respectively. 80% compatibility was found between two tests.
    Conclusion
    Diagnostic value of the roll over test and hematocrit level in early detection of preeclampsia was equal. Further studies recommended in this field to find out more accurate early detection diagnostic test in preeclampsia.
  • Elham Shobeiri, Hamidreza Saeedi, Jafar Keyhanshokooh, Mansour Rezaei Pages 119-124
    Background
    This study aimed to determine relationship between MRI imaging results and demographic characteristics of patients with low back pain and lower extremity radiculopathy.
    Methods
    This analytic-comparative study was carried out from April 2007 until March 2008 on patient referred to Imam reza hospital in Kermanshah. Demographic features and MRI imaging results of 242 patients with low back pain and lower extremity radiculopathy were recorded using separate questionnaires. Chi-square and fishers test for determine qualitative variables and A-NOVA and T test for quantitative variables were applied.
    Results
    There was no significant statistical relationship between BMI, weight, height and MRI imaging results. Other demographic features showed significant relationship with MRI imaging results
  • Zahra Zakeri, Abdosamad Shikhzadeh, Afshin Nejati-Afkham, Mohammad Ghasemi-Rad, Behzad Narouie Pages 125-132
    Background

    Recent accumulated evidence suggests that prolactin (PRL) is an important immunomodulator and plays an important role in the pathogenesis of systemic lupus erythematosus (SLE). The current study aimed to compare hyperprolactinemia frequency and evaluate its possible association with lupus activity in SLE patients in zahedan.

    Methods

    In a case-control study we determined serum prolactin (PRL) level in 40 female patients with SLE (active=12 and non active=28) and in 40 normal healthy female subjects (NHS). Clinical and serologic activity of disease was assessed for each patient using the SLEDAI score. Anti ds DNA, C3, C4, CH50 were determined using ELISA method.

    Results

    Elevated serum concentrations of PRL (> 25 μg/l) were found in seven patients and two NHS group, but there was no significant difference between lupus and control groups (p=0.07). Hyperprolactinemia SLE patients in active lupus group (SLEDAI > 10) and inactive group were 6 and 1 respectively and there was significant difference between these two groups (p=0.001).

    Conclusion

    Hyperprolactinemia was frequently detected in patients with active SLE. The findings suggest significant correlation between Hyperprolactinemia and lupus activity, which need further investigation including large sample size SLE subject and control group.

  • Mohammad A. Keshavarzi, Saeed Ariapooran Pages 133-141
    Background
    The effect of coping strategies on modification of competitive anxiety and self-confidence is controversial. The purpose of this study was investigation of the role of coping strategies on competitive anxiety and self-confidence in individual and group athletes.
    Methods
    700 group and individual athletes were selected from five counties of Kermanshah province، Western Iran، applying multi-stages clustered sampling method. Data was collected using coping strategies with competitive sport questionnaire and competitive anxiety scale.
    Results
    Findings showed that task and emotion orientation strategies was correlated to cognitive-somatic anxiety and task orientation strategies was correlated to self-confidence (p
  • Azadeh Safaee, Sayedreza Fatemi, Fatemeh Nematimalek, Mohammad Aminpourhoseingholi, Mohammadreza Zali, Bizhan Moghimi Dehkordi Pages 142-147
    Background
    Mucinous adenocarcinoma colorectal cancer present at a more colorectal advanced stage of disease and showe a poorer prognosis than those with other types of carcinoma. The purpose of the present study was to clarify the clinicopathological characteristics of mucinous colorectal carcinoma in the Iranian population.
    Methods
    110 patients with Mucinous Adenocarcinoma were selected from pathologic reports based on recorded data in RCGLD cancer registry in Tehran. Patients were assessed based on sex, age, location of tumor, stage of cancer, differentiation of tumor and family history. Kaplan-Meier curves and log-rank tests were used for survival analysis.
    Results
    More than 50% of patients were younger than age 50 years old. 34.5% of patients reported a family history of colorectal cancer in their first-degree relatives. Most tumors were presented in right colon. 54.3% of Mucinus Adenocarcinoma patients showed advanced stage lesions. The Kaplan-Meier method indicated that 1, 3 and 5years survival rates were 92.6, 80.1 and 41.3 percent, respectively. Survival of the patients was related to stage of disease (p=0.023).
    Conclusion
    Our findings suggest that genetic factors may play an important role in development of mucinous colorectal carcinoma in Iran. Screening tools, especially genetic screening programs, need to be considered as a main strategies to prevent and control of colorectal cancer in Iran.
  • Mohammadali Aslinejhad, Rahmat Allah Verdi, Ali Ekrami Pages 148-155
    Background
    Iran is one of the five top countries of the world that are prone to having earthquakes. Psychological problems arise from disasters may hidden from the view of the health care professionals and many remain in fixed manner. Aim of study was to investigate the effect of psychosocial interventions on mental health of victims with more than 15 years old suffered from earthquake.
    Methods
    A semi-experimental study using pre-posttest was designed. 115 subjects of over 15 years old victims were selected through a random sampling method from Boroojerd city Western Iran. Data was collected using Watson PTSD and GHQ-28 tests. After base line data collection they participated in for sessions of psychosocial interventions. Two months later all participants were reassessed with the same methods. Data was analyzed using Chi-Square and dependent T-test.
    Results
    GHQ-28 total score significantly decreased from 35.5±12.61 to 23.1±11.25 after intervention
  • Jalal Shakeri, Nasrin Abdoli, Somayye Kalantari, Somayye Nasseri Pages 156-160
    Background
    Somatoform disorders referred to group of mental disorders designated by physical symptoms without medical conditions, direct effect of medications or other recognized mental disorder. The objective of this study was determining of epidemiology and frequency of somatoform disorders in Kermanshah.
    Methods
    The epidemiologic data were obtained on the basis of a 26-item questionnaire from the records of patients have been attended Farabi Hospital during 1996-2006.
    Results
    Among somatoform disorders, the highest and the lowest frequency were related to conversion (61.1%) and pain (2.9%) disorder. These disorders were more prevalent among low socioeconomic classes and showed direct correlation with low educational level. Somatoform disorders were less prevalent in males (51.1%) than females (68.5%). There was higher prevalence of body dysmorphic disorder in singles (70.7%) than married. The frequency of somatoform disorders was higher in young people.
    Conclusion
    Our findings are concordant with the DSM-IV-TR criteria. We conclude that somatoform disorders may relate to culture, manner of interviewing patients and environment.
  • Iraj Shakerinia, Mehri Mohammadpour Pages 161-169
    Background
    Nursing is a stressful job that has serious consequences to create physical and psychological disorders. The Present study examined relation between job stress and resiliency with burnout among nurses in Rasht state hospitals.
    Methods
    124 experiensed nurses who have been working in emergency, surgery, gynecology, pediatric and cardiology wards were studied. Data was collected using demographic Job Stress, Resiliency, and Burnout questionnaires. Correlation, ANOVA, tukey and regression analysis applied using SPSS-16 soft ware.
    Results
    The findings declared that there was a significant positive correlation between job stresses and nurses burnout. There was a negative relationship between job stresses and nurses burnout with resiliency. The regression analysis declares that variables such as age, strain, endurance and nurses working wards were able to predict nurses’ burnout. The comparison between average rate of job stress and burnout declared that there was not a significant difference among nurses who working at cardiology and pediatric, but there was a significant difference among the nurses who work at emergency and gynecology wards.
    Conclusions
    Resiliency is a strong variable to decrease stress and burnout in nursing. In order to improve their resiliency to combat with job stresses and burnout, it is suggested to include resiliency treaning couses during nursing education in colleges.
  • Anisodoleh Nankali, Samira Saeidi, Farid Najafi Pages 170-176
    Background
    Ectopic pregnancy (EP) is a prevalent problem and the most common cause of maternal mortality at the first trimester. Results from different studies are not consistent regarding the risk factors associated with EP. The current study aimed to investigate about risk factors associated with EP in Kermanshah-Iran.
    Methods
    A case–control study conducted to compare risk factors of EP among two groups of 250 women with EP and 500 women with normal delivery or cesarean section. Both groups were compared in regards to gynecologic, obstetric and demographic factors. Using Stata, we calculated odds ratios (OR) and 95% confidence intervals (95%CI) related to each factor within a univariate and multivariate model.
    Results
    Using an univariate model, age, gravid >2, pariety≥3, previous abortion and EP, history of pelvic inflammatory disease (PID) and pelvic or abdominal surgery, infertility and its treatment as well as tubal ligation and use of intra uterine device were statistically associated with EP (
  • Farkhondeh Aminshokravi, Fatemeh Alhani, Anoshirvan Kazemnejad, Mariamsadat Vahdaninia Pages 177-180
    This study investigated the relationship between noncontrolled and self-motivated brisk walking with physical and mental health of women living in west Tehran, Iran. The Persian version of Short Form Health Survey (SF-36) applied for data collection. Researchers referred to three public parks to recruit volunteer women aged 35-55 years old. Participants were randomly selected and divided into active and non-active groups (walking & not walking) for interviewing. Physical and mental summary measures were calculated using QMHOSS2. Findings showed that there was significant correlation between regular walking with physical and mental health in women. It’s concluded that regular walking may improve physical and mental health in women.